Farsang alkalmával kinézete miatt népszerű süti volt a boszorkány ujj. Az interneten találtam egy linket róla:
http://www.kreativcafe.hu/konyhatunder/sutemenyek/140-boszork-ujj-s.html
Megmutatom, én hogy csináltam, nekem hogy sikerült:
1.) Összedolgozzuk a 25 dkg vajat, 30 dkg lisztet, 1 csipet sót, 6 kanál vizet, 1 kanál ecetet. Helyezzük a masszát lisztezett tányérra, és tegyük hűtőbe kb. 2 órára.
2.) Amíg a tészta pihen, a 10 dkg mandulabelet dobjuk olyan forró vízbe, amit már levettünk a tűzhelyről, és hagyjuk benne 5 percig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig piros ételfestékben vagy céklalében. Nekem nem volt itthon sem ételfesték, sem céklalé, így a köröm díszítését a végére hagytam.
3.) Készítsük össze a 2 tojás sárgáját, és a cukrot, amiket majd az ujjakra kell tennünk.
4.) A 2 óra leteltével vegyünk ki a masszát a hűtőből, és nyújtsuk ujjnyi vastagságúra.
5.) Vágjuk ujjnyi méretű csíkokat a tésztából, és formáljuk ujj kinézetűre.
6.) Ha csokival szeretnénk kifesteni a körmöket, akkor a mandulát most kell beletennünk a tészta megfelelő helyére.
7.) Kenjük be az ujjakat tojássárgájával
8.) Szórjuk meg kristálycukorral, majd előmelegített sütőben 200 °C-on süssük aranybarnára az ujjakat.
9.) Kenjük be a körmöket felmelegített csokival.
10.) Készen is vannak a boszorkány ujjak! Nem túl ízletesek, de nagyon látványosak!
Utolsó kommentek